۳ میلیون عدد سرم به ظرفیت تولیدی کشور اضافه میشود
مدیرعامل کارخانجات داروپخش با اعلام خبر راهاندازی خطوط جدید تولید سرم، گفت: در سال ۱۴۰۲ با راهاندازی خطوط جدیدتر، تعداد ۳ میلیون عدد سرم به ظرفیت تولید سرم در کشور اضافه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی تیپیکو، دکتر محمدمسعود علیمراد مدیرعامل کارخانجات داروپخش طی نشستی به تشریح فعالیتهای مجموعه در راستای تامین کمبودهای اخیر پرداخت.
علیمراد گفت: دارو پخش یکی از بزرگترین کارخانهجات داروی کشور است که نزدیک به شصت سال سابقه دارد و انواع اشکال دارو را اعم از انواع قرصها، سوسپانسیونها و ... تولید میکند.
وی گفت: ما به طور میانگین سه الی چهار درصد داروی کل کشور را تولید میکنیم که عمدتا داروهای روتین است. همچنین بیست درصد سرمهای کشور را ما تولید میکنیم.
علیمراد اضافه کرد: بیشترین تولید ما در بخشهای جامدات و آمپولها است که سهم هرکدام ۳۰ درصد است. جامدات تولیدی در این کارخانهها حدود سه تا چهار درصد نیاز دارویی کشور را تامین میکند. ۲۰ درصد سرمهای کشور نیز در کارخانهجات ما تولید میشوند.
علیمراد گفت: در حال حاضر به طور روزنه ۱۰۰ هزار سرم تولید میکنیم که میزان آن در ماه ۳ میلیون عدد است.
وی خاطرنشان کرد: به زودی خط تولید جدید سرم راهاندازی میشود که از آذرماه یک میلیون عدد سرم به ظرفیت تولید سرم در کشور اضافه میکند. همچنین تا تابستان سال آینده با به حداکثر رساندن تولید خطوط جدید، ۳ میلیون عدد سرم به ظرفیت تولید سرم در کشور اضافه خواهد شد که در مجموع ظرفیت تولید سرم ما را به ۶ میلیون عدد سرم در ماه خواهد رساند.
وی در رابطه با کمبود دارو در بازار گفت: عمدهی کمبودها مربوط به سرمهاست، در رابطه با کمبود دیگر داروها سعی شد که خیلی سریع جایگزین شوند. همچنین ما برای جبران کمبود سرمها ۲۴ ساعت روز و در هفت روز در هفته کار میکنیم. شبها حدود ۳۰۰-۴۰۰ نفر درحال کار هستند.
علیمراد در رابطه با وابستگی کشور به واردات در تولید دارو گفت:حدود ۳۰-۴۰ درصد مواد اولیه وارد میشود. ما امکان و توان تولید مواد را داریم، ولی تولید این مواد صرفه اقتصادی ندارد.
او ادامه داد: در رابطه با وابستگی واردات در تولید سرم، ما حدود ۹۵ درصد مواد اولیه تولید سرم در داخل کشور تولید میکنیم. ۵ درصد باقیمانده مانند دکستروز ممکن است نیاز به واردات داشته باشد. مواد پلیمری سرم تولید داخل است و آب نیز تولید داخل است، اما تجهیزات و ماشینآلات وارداتی است.
وی افزود: در حال حاضر ما سفارشات زیادی از کشورهایی مانند سوریه، تاجیکستان، ونزوئلا و عراق داریم و محصولات خود را به این کشورها صادر میکنیم. البته داروهای صادراتی از داروهای مازاد ماست و داروهایی که دچار کمبود است صادر نمیشود.